Limburg Wine
Valtellina Wine Trail reis 2022

Valtellina Wine Trail reis 2022

De wijnterrassen van Valtellina ontdekken.

Valtellina is een wijngebied in het noorden van Itali√ę, het maakt een mooie bocht vanaf het noorden van het Comomeer naar Bormio. Aangezien deze bocht zicht afspeelt tegen de uitlopers van het Bernina massief betreffen het steile wijngaarden die aangelegd zijn in terrasvorm. Deze terrassen kun je zelf ontdekken met ons, maar niet alleen deze paden. Ook het culinaire aspect zal niet ontbreken. Kom met ons mee met deze wijnreis en ontdek lokale gerechten als pizzoccheri en Sciatt.

Valtellina Wine Trail

Hardlopen

Voor de hardlopers is er bij de Valtellina Wine Trail de keuze uit 3 mooie afstanden: 42, 21 en 12km. Ben je topfit en ben je gewend aan het lopen van langere trails in de Ardennen, dan is de marathon een geschikte uitdaging. De andere afstanden (11 en 21km) blijken echter in de praktijk ook een flinke uitdaging. Kortom een parcours dat niet mag worden onderschat.

Wandelen

Bij de organisatie van de Wine Trail hebben ze ook gedacht aan de minder snellen onder ons. De 12km mag je ook wandelend doen. Een geweldige route over de Sassela wijnroute, waarbij je onderweg ook echt de kans hebt om de lokale wijnen te proeven, iets dat je tijdens het hardlopen niet snel zult ervaren. Gelukkig is het beperkt tot 3 wijnboeren, anders zou de tocht weleens langer kunnen uitvallen ūüėČ. Enkelen van ons liepen deze 12km en we deden er met een normaal wandeltempo ruim 3u over, dus het zegt wel iets over de zwaarte van de route. Ruim 3uur volop genieten van prachtige vergezichten, mooie wijngaarden, steile bergpaadjes, trotse wijnmakers en lokale bevolking.

Wijnfeest

Voor de wandelaars en hardlopers eindigt het avontuur op de Piazza Garibaldi in Sondrio. De organisatie verzorgt je nadien erg goed. Je krijgt een flinke portie pizzoccheri en tafelwijn uit de regio. De sfeer is gezellig in de grote tent en het ultieme moment om samen de ervaringen met elkaar te delen.

wijnreis

Klinkt bovenstaande geweldig en zou je graag meegaan met deze te gekke wijnreis in november, dan lees verder wat we nog meer in het wijnvat hebben voor jullie tijdens ons verblijf in Sondrio

Arrangement

We verblijven in Hotel Europa in Sondrio. Sondrio is het centrale punt van Valtellina en aankomstplek van de Wine Trail. Het hotel ligt op 300 meter van de finish, dus je hoeft niet ver meer te lopen na je inspanning. Het verblijf is inclusief ontbijt. Daarnaast is op aankomstdag een welkomstdiner inbegrepen. Natuurlijk kan een wijnproeverij niet ontbreken van de heerlijke Valtellina ‘nebbiolo delle Alpi’ wijnen. 

Programma

Woensdag 9 november

Aankomst Sondrio. Je reist op eigen gelegenheid.

We verblijven in Hotel Europa in Sondrio, de finishplaats van de Valtellina WineTrail. De finish ligt op 300m van het hotel. Bij aankomst krijgen jullie een welkomst diner in het hotel. 

Donderdag 10 november

Voor de liefhebber gaan we na het ontbijt een klein stukje wandelen richting het parcours van de WineTrail.

Rond het middaguur worden we verwacht bij een wijnhuis waar we ontvangen worden met een drankje, een rondleiding in de kelders krijg en vervolgens een wijnproeverij met bijpassende lunch krijgen. Na de lunch gaan we een prachtig stuk van de route lopen, zodat we een echte impressie krijgen van het soort parcours we zullen lopen tijdens het evenement. 

Als we terug zijn in Sondrio is het het ideale moment om het startnummer en je give-away pakket op te halen.

Vrijdag 11 november

Na het ontbijt gaan we de regio ontdekken en voor diegene die meegaan is er een lunchpakket geregeld. Wil je liever een dag voor jezelf, dan is dat ook mogelijk.  

Zaterdag 12 november

Het is zover, je mag op pad tijdens de Valtellina WineTrail . Vanuit de organisatie is er na afloop een hapje eten beschikbaar in de finishtent.  

Zondag 13 november 

Terugreis na ontbijt in Hotel.

Inbegrepen:

  • 4 overnachtingen in Hotel Europa te Sondrio inclusief ontbijt.
  • Welkomstdiner op woensdagavond in Hotel Europa.
  • Gegarandeerd startnummer Valtellina WineTrail (inclusief fles wijn en t-shirt)
  • Wijnproeverij inclusief lunch op mooie locatie.
  • Parcoursverkenning voor de liefhebber. 
  • Een Limburg Wine Trail contactmoment met de hele groep.
  • Begeleiding van wijnspecialist en kenner van de regio.

U reist op eigen gelegenheid naar Sondrio. 

Meer informatie over de reis

Meer informatie en de kosten voor de reis LEES JE HIER

Mail naar info@limburgwine.nl voor aanmelden reis.

Lees ook het reisverslag van Nanda Harings die in 2021 meeging met onze reis