Trails, Taste & Travel
Limburg Wine
Valtellina Wine Trail reis

Valtellina Wine Trail reis

Hardlopend van wijngaard door wijnkelder

Lijkt het je niet mooi om hardlopend door wijngaarden te lopen en dan plotseling door een eeuwenoude wijnkelder te lopen?! Neem daarbij het unieke karakter van het Valtellina wijngebied en je hebt de ingrediënten van een topevenement. De Valtellina WineTrail wordt dit jaar iets later als normaal georganiseerd en zal op 20 november worden georganiseerd. Wij hebben voor deze trail een reispakket samengesteld. Ga je mee?

Arrangement

We verblijven in Hotel Europa in Sondrio. Sondrio is het centrale punt van Valtellina en aankomstplek van de Wine Trail. Het hotel ligt op 300 meter van de finish, dus je hoeft niet ver meer te lopen na je inspanning. Het verblijf is inclusief ontbijt. Daarnaast is op aankomstdag een welkomstdiner inbegrepen. Natuurlijk kan een wijnproeverij niet ontbreken van de heerlijke Valtellina ‘nebbiolo delle Alpi’ wijnen.

Valtellina Winetrail

De Valtellina WineTrail is een hardlooprace die zich afspeelt op de trailpaden tussen de steile wijnhellingen tussen Tirano en Sondrio. Je hebt de keuze uit 3 afstanden, een hele en halve marathon en de 12km Sassella Trail, waarbij je ook deze gewoon mag wandelen. Een mooi alternatief als je als koppel gaat en niet kunt hardlopen. Het terrein is om te wandelen al pittig genoeg en je krijgt een geweldige route en beleving als bonus. De deelnemers krijgen gratis vervoer per trein vanuit Sondrio naar de startplaats Chiuro (halve winetrail) en Tirano (WineTrail). 

De deelnemers van de Sassella 12km zullen starten en finishen in Sondrio. 

Programma

Woensdag 17 november

aankomst Sondrio. We verblijven in Hotel Europa in Sondrio, de finishplaats van de Valtellina WineTrail. De finish ligt op 300m van het hotel. Bij aankomst krijgen jullie een welkomst diner in het hotel. 

Donderdag 18 november

Voor de liefhebber zullen we een stukje gaan hardlopen over het parcours van de Winetrail. Rond het middaguur gaan we naar een wijnhuis om de lokale topwijnen te proeven. We combineren dit met een lunch op een mooie locatie. 

Vrijdag 19 november

Vrij in te vullen dag. 

Zaterdag 20 november

Valtellina WineTrail . Vanuit de organisatie is er na afloop een hapje eten beschikbaar in de finishtent. Afsluiten in een wijnbar samen. 

Zondag 21 november 

Terugreis na ontbijt in Hotel

Inbegrepen:

  • 4 overnachtingen in Hotel Europa te Sondrio inclusief ontbijt
  • Welkomstdiner op woensdagavond in Hotel Europa
  • Gegarandeerd startnummer Valtellina WineTrail
  • Wijnproeverij inclusief lunch op mooie locatie
  • Parcoursverkenning voor de liefhebber 

U reist op eigen gelegenheid naar Sondrio.