Limburg Wine
Trail del Moscato wijnreis 2023

Trail del Moscato wijnreis 2023

UPDATE – REIS ZIT VOL

Reis is vol, maar in 2024 gaan we weer naar de Valtellina WineTrail

Piemonte

Zeg je Piëmonte, dan zeg je Barolo of Barbaresco. Wereldberoemde rode wijnen gemaakt van de Nebbiolo druif. En ook rode wijn van de Barbera of dolcetto druif worden er veel gemaakt, maar er zijn ook enkele prachtige wijnen gemaakt van witte druiven. Denk aan de Roero Arneis of de Moscato d’Asti.

We nemen je mee naar de wijngaarden van de Moscato wijnen. Prachtige heuvels rondom Asti waar de Moscato druiven staan aangeplant. Deze sportieve wijnreis staat in het teken van de Trail del Moscato. Je kunt hier een mooie wine trail wandelen of hardlopen door UNESCO werelderfgoed. Veel mooier ga je het niet meemaken. Ga mee naar Santo Stefano Belbo en krijg een compleet programma aangeboden, waarbij je sportief en culinair deze regio ontdekt.

Trail del Moscato

Wandelen 10km

De Trail del Moscato is perfect voor diegene die de prachtige heuvels met wijngaarden wil ontdekken, maar dit liefst wandelend doet. In feite een ideale manier om ook onderweg lokale wijn en hapjes te kunnen proeven.

Hardlopen (10-21km)

Je kunt als hardloper je hart ophalen met de zware halve marathon, waarbij ruim 1100 hoogtemeters mogen worden overbrugd, maar de 10km (650 hoogtemeters) is ook al een flinke kluif te noemen.

De 10km mag je ook wandelend deelnemen (zie Food en Wine Walking)

Ultra uitdaging (54km)

Heb je niet voldoende aan de 21km, dan is er een uitgelezen kans eens een ultratrail te lopen door de vele wijnhellingen van Piemonte. De Ultra bedraagt maar liefst 54km met ruim 2800 hoogtemeters. Als je deze uitdaging hebt volbracht, dan heb je een glas wijn dubbel en dik verdiend.

Food and Wine Walking

De 10km kun je dus ook wandelend afleggen, maar er is zelfs gedacht aan een echte culinaire wandeltocht, waarbij je op meerdere plekken proeverijen krijgt met lokale lekkernijen.

wijnreis

Klinkt bovenstaande geweldig en zou je graag meegaan met deze te gekke wijnreis in september, dan lees verder wat we nog meer in het wijnvat hebben voor jullie tijdens ons verblijf in Santo Stefano Belbo.

Arrangement en Programma

We verblijven in Hotel ALBERGO LA BOSSOLASCA in Santo Stefano Belbo.

Het verblijf is inclusief ontbijt. Daarnaast is op aankomstdag een welkomstdiner inbegrepen. Natuurlijk kan een wijnproeverij niet ontbreken van de heerlijke Piemonte wijnen. 

Donderdag 21 september

Aankomst Santo Stefano Belbo. Je reist op eigen gelegenheid.

We verblijven in een Hotel in Santo Stefano Belbo, Start-en finishplaats van de Trail del Moscato. Bij aankomst krijgen jullie een welkomst diner in het hotel. 

Vrijdag 22 september

Na het ontbijt gaan we wandelend de omgeving verkennen, wellicht ontdekken we al enkele stukken van het parcours.

Rond het middaguur worden we verwacht bij een wijnhuis in de buurt, waar we ontvangen worden met een drankje en een proeverij van de lokale Piemonte wijnen. De lunch zullen we op een andere locatie nuttigen. Deze locatie is nog niet bekend.

Diner is op eigen gelegenheid

Zaterdag 23 september

Na het ontbijt gaan we de regio ontdekken. Barbaresco, Barolo, La Morra, Neive en Alba liggen om de hoek en zijn een bezoek meer dan waard. We moeten minimaal een heerlijke Nebbiolo hebben geproefd. Wil je liever een dag voor jezelf, dan is dat ook mogelijk.

’s Avonds gaan we samen ergens koolhydraten stapelen. Vanuit Limburg Wine zal ik per persoon €30 bijdragen.  

Zondag 24 september

Trail del Moscato. De uitdaging is gekomen, je mag al je trainingsuren verzilveren tussen de wijnranken. Voor de deelnemers is een lunch geregeld na de loop.  

Maandag 25 september 

Terugreis na ontbijt in Hotel.

Kosten reis

De reis kost €675 per persoon.

Voorwaarden

Bij deelname aan de Trail del Moscato reis vragen we een aanbetaling van €200. Je kunt dit overmaken op rekeningnummer NL53ABNA0100769802 ten name van Limburg Wine Trails. Het restant dien je 6 weken vooraf te voldoen.

Vanaf 6 weken voor vertrek zijn de annuleringskosten 30% van de reissom.

Inbegrepen:

  • 4 overnachtingen in Hotel inclusief ontbijt.
  • Welkomstdiner op woensdagvond in Hotel.
  • Gegarandeerd startnummer Trail del Moscato
  • Wijnproeverij inclusief lunch op mooie locatie.
  • Lunch tijdens excursie zaterdag
  • Parcoursverkenning. 
  • Limburg Wine Contact moment.
  • Begeleiding van wijnspecialist en kenner van de regio.

U reist op eigen gelegenheid naar Santo Stefano Belbo. 

Meer informatie over de reis

Mail naar info@limburgwine.nl voor meer informatie, de kosten en aanmelden voor de reis.