Limburg Wine
Jullie gastheer

Jullie gastheer

Patrick Franken

Mijn naam is Patrick, sportief en een levensgenieter. In het weekend neem ik jullie mee over de prachtige paden in zuid-Limburg, op weg naar de wijngaarden, maar hoe ben ik hiertoe gekomen?

Trailrunning en Wijn

Ergens rond 2017 kampte ik met een burn-out en wilde iets leuks gaan ondernemen en bedacht me “waar ben ik goed in en vind ik leuk?” Dat bleken trailrunning en wijn te zijn. 2 uitersten, maar veel dichter bij elkaar als velen denken. Eind 2018 ging ik naar de Valtellina Wine Trail in noord-Italië en ontdekte ik dat sport en wijn heel goed samengaan. Je dient alleen een goede volgorde te hanteren, eerst het sportieve aspect en daarna afsluiten met lekkere wijn. Dit was voor mij het startpunt voor Limburg Wine Trails

Limburg Wine Trails

Voordat ik begon met Limburg Wine Trails had ik al een aardig CV opbouwd in de Trailrunning wereld. In 2009 was ik mede-oprichter van MudSweatTrails en datzelfde jaar zette ik de trailrun klassieker “Koning van Spanje” op de kaart. Daarnaast richtte ik de Alfa Trailrun op, welke ik 5 jaar lang heb georganiseerd.

In 2010 rondde ik mijn WSET wijnopleiding af en met de nodige wijnkennis en trailrun ervaring leek het me leuk om Wine Trailrun Tours te gaan organiseren in het Limburgse heuvelland. In 2018 deed ik mijn eerste tours rondom Maastricht en ondertussen kan ik in heel zuid-Limburg mooie routes begeleiden. De kleinschaligere events, waarbij ik met iedereen kan communiceren bevalt me enorm goed.

Mountainbiken langs de Zuid-Limburgse wijngaarden onder begeleiding van een bevlogen gids en eindigen met een wijnproeverij van de beste Limburgse streek wijnen. Wat een concept! Genoten van een prachtige herfstdag.

Mountainbike

Een andere passie van mij is de mountainbike en dit is uiteindelijk ook een Tour optie geworden voor Limburg Wine. De paden die ik hiervoor gebruik zijn routes van MOZL, zodat we ons netjes aan de mountainbike paden houden en geen onnodige irritatie op de paden krijgen.