Limburg Wine
Unieke Wijnreizen

Unieke Wijnreizen

Ga mee op reis naar minder bekende wijngebieden of een wijnreis in combatie met een groot evenement.

Valtellina – Nebbiolo delle Alpi

Nebbiolo staat bekend om de Barolo en Barbaresco in Piemonte, maar in Lombardije ligt een prachtige vallei met de naam Valtellina waar deze druif ook is aangeplant.

Vanuit het noorden van het Comomeer kronkelt zich deze vallei langs de grens met Zwitserland en op de steile hellingen zijn de wijnstokken aangeplant. Een uniek gebied waarbij de Nebbiolo lokaal Chiavennasca genoemd wordt en beter bekend staat als de Nebbiolo delle Alpi, oftewel de Nebbiolo van de Alpen.

Wakker worden tussen de steile wijnhellingen en direct een prachtig uitzicht op de Alpenreuzen bieden we je aan in deze wijnreis.


Wijn en Wandelen

De hoogst gelegen wijngaard van Italië en wellicht ook Europa ligt in het Valle d’Aosta, bij de Mont-Blanc. Bij deze wijnreis heb je de mogelijkheid om zowel topwijnen te kunnen ontdekken, veelal ook met lokale onbekendere druiven, en de prachtige natuurpracht van de Aosta vallei te ontdekken.


Collio Brda – Italië & Slovenië

Collio Brda is niet alleen een reis naar een gebied in de grensstreek van Italië en Slovenië, zelfs het wijngebied strekt zicht uit over beide landen en is een van de weinige grensoverschreidende wijngebieden in de wereld. Dus als je via ons deze reis maakt, zul je 2 culturen ervaren en unieke wijnen.

Uniek, omdat dit wijngebied bekend staat om vele biodynamische en biologisch producerende wijnboeren. In feite is hier de bakermat van de Orange wijnen begonnen, de zogenaamde Amber Revolution. Ontdek hier meer over bij deze trip, maar laat je vooral onderdompelen in het heerlijke mediterraanse leven met geweldig eten en drinken.