Limburg Wine
De Limburgse 11-Wijngaarden t(rail)ocht

De Limburgse 11-Wijngaarden t(rail)ocht

————Inschrijving gesloten——————-

De startlocatie van deze trailrun is op het klooster Hoogcruts. Dit is tevens de locatie waar je eindigt en zult gaan nagenieten van de tocht met een heerlijke gerecht, verzorgd door Erik Stevens Catering.

Vanuit het gehucht Hoogcruts (Hoog kruis) rij je het Noordal binnen, een prachtige vallei waarbij het dorpje Noorbeek sinds 2004 een ware transformatie heeft ondergaan tot een echt wijndorp. Geen enkel dorp in Nederland kent zoveel verschillende wijngaarden. Nu al 9 wijngaarden en er ligt nog meer potentieel voor de toekomst. Kom dit ervaren tijdens de 11-wijngaarden tocht.

Tocht, geen wedstrijd

De 11-wijngaarden tocht is een tocht voor maximaal 200 deelnemers en geeft de lopers de keuze uit 3 afstanden. Behalve de 12km loop je de andere afstanden op basis van een GPX bestand. Het is een tocht, geen race, dus er zal geen tijdsregistratie zijn. Onderweg zijn er wel drankposten, waarbij je zelf zorgt voor een beker. Hiermee zorgen we voor geen afval in de natuur.

Verkeer

LET OP Aangezien het geen wedstrijd is, zullen er geen verkeersregelaars zijn. Let goed op bij het oversteken van drukke wegen.

Check de wijngaarden die je zult gaan zien!

Wandelen – Je kunt de 12km ook wandelend doen.

Veel gestelde vraag: Is er ook wijn onderweg? Ja, maar alleen om een beetje te proeven. 3 momenten op de 38km, 2 op de 22km en 1 op de 12km. Laat je verrassen onderweg.

Informatie 11-Wijngaarden Tocht

Datum en locatie

Klooster Hoogcruts te Slenaken op donderdag 26 mei (Hemelvaart) – Ideaal om lang weekend Limburg te boeken!

Afstanden en kosten

 • 38km Trailrun – (920 D+ / De route loop je op basis van een GPX bestand) – 11 wijngaarden, waarvan 3 in België
 • 22,5km Trailrun – (500 D+ / GPX) – 9 wijngaarden, waarvan 2 in België
 • 12,5km (240 D+) Natuurloop uitgepijld – 7 wijngaarden

De kosten van inschrijving zijn:

38km €55 / 22,5km €50 / 12,5km €45

Hiervoor krijg je het volgende::

 • Prachtige route langs meerdere wijngaarden, met 1, 2 of 3 wijnproef momenten onderweg (ligt aan afstand).
 • Drankposten onderweg direct aan de wijngaard
 • Heerlijk gerecht met glas Limburgse wijn verzorgd door Erik Stevens Catering
 • Give-away zakje met lekkere streekproducten
 • Een Bourgondische beleving in het Limburgse heuvelland

Starttijden en tijdslimiet

 • 38km tussen 8u-9u (verzorgingsposten op 8-23-32km)
 • 22km tussen 9u-11u (verzorgingsposten op 7-16km)
 • 12km tussen 11u-12u (verzorgingspost op 7km)

Voor de lange afstand is er een limiet. Indien je denkt om de 38km niet te halen binnen 6uur, dan is het slimmer om te kiezen voor de 22km, zodat je met volle teugen en zonder druk kunt genieten van een dag in het heuvelland.

Drankposten onderweg worden opgeheven na een bepaalde tijd gebaseerd op de langzaamste looptijd. De limiet gaat uit van een traagste tempo van 7km per uur. De 38km wordt daarom geacht terug te zijn op het klooster op z’n laatst om 15u (uitgaande van start om 9u en limiet van 6uur). Dan is er nog ruim de tijd om van het gerecht te kunnen genieten.

Inschrijven niet meer mogelijk

Locatie en parkeren

De Limburgse 11-wijngaarden tocht zal starten vanaf het klooster Hoogcruts bij Slenaken. Parkeergelegenheid is beperkt. We zijn wel bezig met enkele locaties dichtbij om te parkeren, daarover zullen we jullie informeren via een deelname nieuwsbrief. De optie om het openbaar vervoer te nemen wordt toegejuicht. Direct aan de overzijde van het klooster is een bushalte, waar lijn 57 stopt. Deze rijdt tussen Maastricht en Gulpen

Toiletten en Garderobe

Op het klooster zijn wel toiletten aanwezig, maar er zijn geen douche mogelijkheden. We zullen 2 aparte ruimten inrichten voor mannen en vrouwen om om te kleden. De tassen kunnen ook ingeleverd worden en worden beheerd.

Zorg in elk geval voor droge kleren, zodat je bij slecht weer in het klooster warme kleren aanhebt tijdens het eten na afloop. We hopen natuurlijk op een mooi voorjaars zonnetje, dan zitten we lekker buiten!

Annuleren

Tot 1 week voor de tocht kosteloos, daarna is annuleren niet meer mogelijk in verband met gemaakte kosten.

Aansprakelijkheid

De 11-wijngaarden tocht is geen officieel evenement en de route die wordt aangeboden loopt iedereen op eigen verantwoordelijkheid. Bij aanmelding voor de tocht geef je hier akkoord voor.

Verblijf in het Heuvelland

Campings

Camping Welkom ligt direct naast het klooster Hoogcruts, dus sla je tent op, of parkeer je caravan en kom wandelend richting het klooster. Leuk detail, de camping heeft sinds enkele jaren ook een eigen wijngaard wijndomein Guillaume. Direct ook de 1e wijngaard die jullie op de verschillende afstanden zullen passeren.

Wijndomein Guillaume met uitzicht op het Groote Bosch Slenaken

Camping de Kloostermuur heeft een veelzeggende naam. Deze bevindt zicht direct achter de muren van het klooster, dus ook hier geldt, je wandelt direct naar de start van de 11-wijngaarden tocht.

Landalpark de Waufsberg

Wil je de wijngaarden tocht combineren met een langer verblijf in het heuvelland, dan is het Landalpark De Waufsberg een optie. Deze ligt op 500m van het klooster en je bevindt je op het prachtige grensgebied met de Belgische Voerstreek. Indien je hier zou verblijven en je wilt advies over mooie wandel, loop of fietsroutes, dan kunnen wij daar mee helpen.

Groot voordeel is dat je te voet naar het klooster kunt en niet hoeft te kijken waar je je auto moet achterlaten.

Fruitbedrijf Notermans
Wijndomein Mergelsberg
Loperscompany Maastricht