Limburg Wine
Cycling Wine Host

Cycling Wine Host

Wine host bij wielerrondes

Hoe gaaf is het als je de zakenrelaties van je wielerploeg meer kunt bieden als het volgen in een auto tijdens de etappe. Waarom niet vooraf enkele gave mooie wijnlocaties laten ontdekken aan de hand van een wijnspecialist met een koershart. Welnu, hier is jullie kans.

Tijdens de Giro d’Italia passeren de wielrenners iedere dag prachtige wijngaarden. Het feit dat de organisatie van de Giro d’Italia in de Garibaldi (tourboek voor journalisten) er iedere etappe bij stilstaat welke wijnen bekend zijn langs de route, zegt veel over het belang van het tourisme.

Met mijn ervaring in een wielerronde, kennis van zowel de wijn-en wielerwereld, neem ik jullie veel verder mee in de wijnwereld dan het kleine regeltje in de Garibaldi. Een geweldig begin van een koersdag, maar na de finale ook een geweldige afsluiting, want de wijnen die we onderweg hebben gezien en geproefd komen ’s avonds bij het diner op tafel. Anekdotes van coureurs die iets met wijn te maken hebben zullen niet ontbreken, maar iedere dag een unieke wijn proeven bij het diner is vaste prik. Ontdek Italië, Frankrijk of Spanje eens op een culinaire manier tijdens de grote rondes.

Voorbeeld dag tijdens een grote ronde:

Tour de France etappe 6 Binche (B) – Longwy (F)

We beginnen onze tocht bij een wijndomein in Binche, Les Agaisses die gespecialiseerd zijn in mousserende wijn. Deze wijngaard ligt in Binche, waar in 2020 ook een etappe startte richting Epernay. Die etappe benoemde ik de bubbel etappe. Nu eindigen we niet in de Champagne streek, maar toch mogen we deze etappe met recht dezelfde naam geven.

We eindigen vlakbij Longwy in een wijngaard in de regio Moselle, maar ook nog aangesloten bij Vins de Gaume. Ooit gehoord van bubbels uit de Frans-Belgische grensstreek? Welnu, vandaag ga je dit ervaren en zul je van je stoel vallen van verbazing. Wijnen gemaakt op basis van de Methode Traditionelle, oftewel gelijk aan de methode voor het maken van Champagne. Geen Champagne, maar wel de allure van Champagne.   

Etappe 7 Longwy (F) – La Planche belle des filles (F)

We zetten koers naar de Vogezen en maken een uitstapje via de Col de la Schlucht naar de Elzasser wijnroute. In vallee de Munster ontdekken we de lokale fameuze kaas en gaan pairen met wijnen als Gewürztraminer en Muscat. 

Hierna rijden we via de Elzasser wijnroute richting de finaleklim en gaan de finale volgen op een groot scherm. Tijdens zo’n dag zal ik iedereen meenemen in de wijnwereld van de Elzas, denk aan classificaties, terroir en wijndruiven/types. Enkele van deze wijnen zullen ’s avonds ook op tafel komen tijdens het diner.

Informeer voor de mogelijkheden via info@limburgwine.nl