Limburg Wine
Collio Brda wijnreis

Collio Brda wijnreis

Italië en Slovenië in 1 reis

Collio Brda is een uniek wijngebied in het noorden van Italië. Het wijngebied Collio Brda ligt deels in Italië en Slovenië.

Collio, het Italiaanse gedeelte is onderdeel van de provincie Friuli Venezia Giulia. Het gebied rondom de Golf van Triest heeft een goede reputatie op wijngebied. Collio, met Cormons als centrale punt, is bekend om de witte wijnen. Rebolla Giallo, Malvasia, Pinot Grigio en Friulano zijn vooral aangeplant en de bekende rode druif, vooral zuidelijker is de Refosco dal peduncolo rosso.

In deze regio zijn veel wijnmakers begonnen met biologische en ook veel biodynamische wijnbouw. Unieke smaken om te ontdekken. Het Collio gebied heeft echter naast goede wijnen ook een prachtige natuur. De vele glooiende heuvels en mooie cipressen geven je het gevoel in Toscane te zijn. Jij kunt dit met ons gaan ervaren.

Collio loopt via Brda over naar Slovenië. In Slovenië wordt Brda qua omgeving eveneens vergeleken met Toscane, maar de wijnen zijn hier ook van een geweldige kwaliteit. Vooral in Brda ligt de oorsprong van de zogenaamde Amber Revolution, het maken van natuurwijnen, zoals Orange wijnen, zelfs in Qvevris (Amfora vaten). Een uitzonderlijk mooi gebied dat we met een rondreis gaan ontdekken.

Ga mee met de Collio Brda wijnreis. We koppelen deze reis aan een lokaal sportief evenement, zodat je daaraan ook kunt deelnemen.
Wandelen of hardlopen door de wijngaarden rondom Cormons is wel ultiem. Maar zonder een geweldige wijnproeverij op een prachtige locatie en een uitstapje naar het wijngebied Brda in Slovenië is deze reis niet compleet.

Beleef het met ons!

Ecomaratona Collio Brda

Hardlopen

Voor de hardlopers zijn er bij de Ecomaratona de keuze uit 3 mooie afstanden: 48, 22 en 10km. Ben je topfit en ben je gewend aan het lopen van langere trails in de Ardennen, dan is de marathon een geschikte uitdaging. Het gebied is heuvelachtig en zal geen extreme single trails bevatten, maar de 22 en 10km blijven een flinke uitdaging.

Wandelen

Er zijn meerdere afstanden, ook gericht op het lopen met families. Geniet van de prachtige omgeving en het wandelen langs en door de mooie wijngaarden op een rustige manier. Je kunt kiezen uit afstanden tussen de 3 en 20km.

Wijnreis

Klinkt bovenstaande geweldig en zou je graag meegaan met deze te gekke wijnreis in november, dan lees verder wat we nog meer in het wijnvat hebben voor jullie tijdens ons verblijf in Collio Brda

HET WIJNGEBIED COLLIO, JE WAANT JE IN TOSCANE MAAR ZONDER DE DRUKTE EN VELE TOERISTEN

Arrangement

We verblijven in Hotel Felcaro in Cormons. Cormons is het startpunt van de Ecomaratona, maar ook redelijk centraal gelegen in de Collio wijnregio. Het hotel ligt dicht bij de finish, dus je hoeft niet ver meer te lopen na je inspanning. Het verblijf is inclusief ontbijt. Daarnaast is op aankomstdag een welkomstdiner inbegrepen. Natuurlijk kan een wijnproeverij, maar ook een mooie excursie naar het buurland Slovenië niet ontbreken.  

Programma Collio Brda wijnreis

Donderdag 6 oktober

Aankomst in Cormons. Je reist op eigen gelegenheid.

We verblijven in Hotel Felcaro in Cormons. Er zal gezorgd worden voor een welkomst diner.

Vrijdag 7 oktober

Rond het middaguur worden we verwacht bij een lokaal wijnhuis in Cividiale del Friuli, waar we de bekende wijnen uit het grensgebied zullen proeven. Bij de wijnen worden lokale hapjes geserveerd. Nadien gaan we wandelend het gebied en indien mogelijk de route van de Ecomaratona verkennen, zodat we een impressie krijgen van het soort parcours dat we zullen lopen tijdens het evenement. 

Na de lunch is het tijd om ons startpakket op te halen bij de EcoMaratona in Cormons.

Zaterdag 8 oktober

Vandaag gaan we na het ontbijt op pad voor een excursie naar Slovenië. We zullen een tour maken door het Brda wijngebied, het Toscane van Slovenië. Een bezoek aan een wijnhuis zal niet ontbreken.

Zondag 9 oktober

Ecomaratona Collio Brda . Vanuit de organisatie is er na afloop een hapje eten beschikbaar in de finishtent.  

Maandag 10 oktober 

Terugreis na ontbijt in Hotel.

Voorwaarden Collio Brda Wijnreis 2022

Het reisprogramma vindt plaats van donderdag 6 oktober tot maandag 10 oktober. De reis gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen.

Accomodatie

Het verblijf is in Hotel Felcaro in Cormons basis van 2-persoonskamer. Een 1-persoonkamer is op aanvraag ook mogelijk.

Reis

Je reist op eigen gelegenheid naar Cormons.

 • Reis je met auto: Denk aan een vignet voor Oostenrijk.
 • Reis je met vliegtuig, dan is het meest handige vliegveld in Trieste.

Deelname Collio Brda Ecomartona Trail of Wandelen

Deelname is inbegrepen in de reissom, dus wij regelen dit allemaal voor je, maar wij hebben wel wat informatie van je nodig en je dient zelf ook nog een gezondheidsverklaring te regelen via je dokter. Dit is wettelijk verplicht in Italië. Dit formulier krijg je van ons. Sommige huisartsen willen dit document niet tekenen en zullen je verwijzen naar een sportarts.

Er zijn echter 2 uitzonderingen:

 • Heb je een licentie bij een sportbond, zoals de Atletiekunie of een andere duursportbond, dan is verklaring niet nodig.
 • De wandelingen zijn non-competitivo, dus daar is deze verklaring niet nodig.

Reissom Collio Brda Wijnreis

De prijs voor de wijnreis is €650 pp

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in Hotel Felcaro te Cormons inclusief ontbijt.
 • Welkomstdiner op woensdagavond in Cormons.
 • Gegarandeerd startnummer Ecomaratona Collio Brda – hardlopen (10, 22 of 48km) of wandelen (3,7,12 of 20km)
 • Wijnproeverij inclusief lunch op mooie locatie.
 • Parcoursverkenning. 
 • Excursie naar Slovenië. (Let op: wel op eigen vervoer, maar zoveel mogelijk carpoolen).
 • Begeleiding van wijnspecialist en kenner van de regio.

Voorwaarden

Bij deelname aan de Collio Brda Wijnreis vragen we een aanbetaling van €200. Je kunt dit overmaken op rekeningnummer NL53ABNA0100769802 ten name van Limburg Wine Trails. Het restant dien je 4 weken vooraf te voldoen.

Vanaf 4 weken voor vertrek zijn de annuleringskosten 30% van de reissom.

Waar dien je zelf aan te denken?

 • Annuleringsverzekering
 • Let op de geldende regels met betrekking tot Corona.
 • Geldig reisdocument
 • Zwemkleding, want het hotel heeft een zwembad!!

Meer informatie en aanmelden voor de reis

Mail naar info@limburgwine.nl voor meer informatie en aanmelden voor de reis.

Lees ook het reisverslag van de Vipava wijnreis eerder dit jaar.