Limburg Mountainbike Wine Ride 29 oktober
Limburg Mountainbike Wine Ride 29 oktober

Limburg Mountainbike Wine Ride 29 oktober

Op zondag 29 oktober ga ik op pad met de mountainbike langs meerdere Limburgse wijngaarden. Een route van pakweg 40km met de nodige hoogtemeters, maar vooral prachtige uitzichten en wijngaarden! Als wijnspecialist en lokale gids neem ik je graag mee op wijnbeleving. Een unieke tour, waar er ruimte is voor 12 deelnemers, zodat het niet te druk is op de paden, maar ook leuker om het verhaal over de Limburgse wijn over te brengen op een kleinere groep. De route is ook perfect te doen met een Gravelbike.

LET OP: Het betreft geen wedstrijd, maar een groepsevent, dus we wachten uiteindelijk op elkaar. Je dient wel zelf te zorgen voor een mountainbike en enige fietservaring te hebben. Indien je zelf geen mountainbike hebt, maar wel graag meewilt, dan kun je deze huren bij fietsverhuur het Zinkviooltje in Epen.

Start-en finishlocatie

De start-en finishlocatie is in Vijlen. We gaan starten en eindigen bij wijndomein St.Martinus. De ideale plek om met een flinke borrelplank met Limburgse wijnen af te sluiten na een geweldige route door het Limburgse (wijn-) heuvellandschap. Leuk detail: we zullen ook op sommige momenten de grens oversteken naar wijngaarden in België. Dus kom mee en ervaar een topdag!

Starttijd 11:00, houd rekening met een lang programma, uit ervaring kan ik spreken van afsluiten tussen 16:00 en 17:00.

Aanmelden en kosten

Wil je 1 van de deelnemers zijn, dan zorg dat je snel erbij bent. De prijs voor deelname is €75 per persoon, maar dan krijg je ook een topdag in retour. Aanmelden doe je door een mail te sturen naar info@limburgwine.nl

Inbegrepen in de prijs:

  • Volledige begeleide mountainbike tour door wijnspecialist
  • Verhaal over Limburgse wijnwereld (historie-ondergrond-klimaat en meer)
  • Wijnproeverij Limburgse wijnen van St.Martinus
  • Borrelplank met Limburgse producten
  • Flesje Limburgse wijn (Domein Stokhem Pinot Noir 0,375ml) als aandenken.

Waar dien je zelf aan te denken?

Indien je geen mountainbike hebt, denk aan een helm als je deze gaat huren. Vergeet ook geen extra binnenbandjes, want een lekker band is snel gereden. Neem droge kleren mee voor na het fietsen, zodat je het niet afkoelt na afloop. We hopen vanzelfsprekend op een mooie zonnige dag!

Wat kun je verwachten: