Slovenië – Vipava wijnreis
Slovenië – Vipava wijnreis

Slovenië – Vipava wijnreis

Vipava en Brda

De laatste jaren lag Slovenië en in het bijzonder Vipava al lang op mijn netvlies. De wijn en de natuur trok me in het bijzonder. Enkele jaren terug nam ik deel aan een Orange Wine proeverij bij restaurant Pollevie in Den Bosch, waar ook enkele wijnmakers uit de Brda en Vipava regio waren. Zij presenteerden prachtige orange en biodynamische wijnen. Een manier van wijn maken die veel wordt toegepast in deze Sloveens grensregio, grenzend aan Italië rondom Gorizia. Dit zijn we zelf gaan ontdekken.

Vipava Ultra Trail

Bij Limburg Wine kan het sportief aspect vaak niet ontbreken en zo kwamen we uit bij de Vipava Ultratrail, waarbij er ook kortere afstanden zijn met enige focus op wijn. De organisatie is echter vooral gericht op trailrunning en ultra afstanden als 170 en 100km. De kortste loopafstanden waren interessant voor ons, 13 en 30km. Er was ook een Wine en Hike van 8km. Hike verraadt het al, je wandelt langs wijngaarden en onderweg word je verwend met lokale hapjes en wijn. Dit was prima en leuk opgezet, net als het gehele programma van dit evenement. Kortom, een erg leuke trailrun om mee te maken.

Wine Train & Meer

We maakten tijdens ons korte verblijf enorm veel mee. Lees het hele reisverslag: Vipava Wijn reis 2022