2021..2022

Een goed wijnjaar?

Een wijnmaker kijkt meestal na de oogst terug op een wijnjaar. Hoe was de opbrengst en de kwaliteit? Afgelopen jaar was zeker geen makkelijk wijnjaar. Vroeg in het jaar vorstschade, een koude augustusmaand, dus enerzijds viel de opbrengst tegen, maar voor de meesten was de kwaliteit uiteindelijk wel goed te noemen. Hoe was mijn wijnjaar?

Nu maak ik geen wijn, maar ik organiseer events rondom wijngaarden. Een goed jaar is afhankelijk van wat mogelijk is. Tot 2 jaar terug, was er veel mogelijk en alles kon. Het welbekende virus heeft daar flink aan geknaagd. Een jaar met pieken en dalen zullen we het maar noemen. Om het niet al te negatief neer te zetten. We hebben nog best mooie dingen kunnen ondernemen, waarbij voor mij de druif op de taart de reis naar Valtellina was. Een prachtige wijnreis, waar we in 2022 een vervolg aan gaan breien. Kortom ik ben tevreden over mijn wijnjaar!

Fijne feestdagen en gelukkig 2022

Op dit moment een gewaagde uitspraak, want voor de meesten is dat niet het geval met deze harde lockdown. Vooral de mensen in de horeca die onze prachtige (Limburgse) wijnen schenken beleven zwarte momenten. Ook degene (zoals ik) die evenementen willen oppakken, weten even niet waar ze het moeten zoeken. Desondanks zijn deze woorden welgemeend en wens ik jullie allen betere tijden en vooral dat we gezond deze moeilijke periode doorkomen.

In 2022 gaan we weer mooie dingen oppakken, dus ik hoop jullie weer te zien bij een van mijn evenementen of de reis naar Valtellina Wine Trail. Blijf de website en social media volgen, want het streven is om 2022 uit te pakken met leuke initiatieven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.